Коя съм аз :)

Здравейте на всички!

Казвам се Надя и започвам този блог с идеята да пиша за неща, свързани със спорта, здравословния начин на живот, връзката между душата и тялото и за това как всекидневните ни избори определят това как ще се чувстваме и какво ще бъде качеството ни на живот!

Главната причина да започна тази страничка е защото наистина смятам, че мога да помогна на хората да открият пътя към себе си, който са загубили в процеса на завъртане на урагана, наречен живот… И наистина, щем не щем се впускаме в него с пълна сила, докато в един момент не осъзнаем, че някъде по пътя сме забравили да се погрижим за самите себе си и тялото ни започва да се бунтува, защото колкото и да се опитваме да го игнорираме, то си има своите си нужди и рано или късно ни подсеща за това (често пъти посредством травма или някакво влошаване на здравословното ни състояние).

Накратко за мен:

 • Дългогодишен Наципонален състезател по Карате Шотокан в националния отбор на БФШК, като най-сериозното ми отличие е Първо място на Световното първенство в Полша през 2014-та година (22nd SKDUN World Shotokan Championship, Dabrowa Gornicza, Poland)

Световен Шампион в категория -55кг.

 • Дългогодишен служител на IBM –  от дълги години комбинирам състезателна кариера с работа на компютър; водя се специалист логистика с италиански и английски, но последната ми позицията е главно вид поддръжка на вътрешен софтуер на фирмата
 • Дългогодишен запален спортист – винаги съм била активна личност като цяло, като малка съм пробвала почти всички спортове, за които може да си помисли човек – от лека атлетика, през батут, до тенис и волейбол! В крайна сметка, каратето ми остана главния спорт, в който се развих като професионален състезател, като състезателна кариера започнах  преди около 7-8 години… Като цяло с този спорт се занимавам още от 14 годишна, с едно 4-годишно прекъсване, което беше вследствие на желанието ми да се изуча (висшето си образование и да подобря нивото на езиците си) и да започна “нормална” работа ?
 • По образование бакалавър философ! Въпреки, че реално не си работя по професията, философията много ми помогна да се науча да анализирам света около мен и да не спирам да си задавам въпросите “Защо?” “Как?” “Има ли друг начин?” “Какво по дяволите правя тук и на къде отивам?” ?
 • По призвание – надявам се и усещам, че вече съм го открила и правя всичко по силите си да го развия и подобря – човек, който помага на хората да постигнат целите си по отношение на спорт и здраве, на постригане на определени спортни резултати или подобряване на здравословното си състояние (което често, хората в спортните и фитнес среди жертват заради спортните си цели)
 • Силов и кондиционен треньор
 • Сертифициран специалист по спортно хранене по системата на Precision Nutrition (http://www.precisionnutrition.com/our-story)
 • Сертифициран специалист по FMS – Functional Movement Screen (http://www.functionalmovement.com/fms)
 • Сертифициран иснструктор по системата на IKFF за трениране с пудовки (http://ikff.net/core-values/)
 • НЕ-Сертифициран мечтател за възможността да помагам на хората да постигнат целите си в спорта, като това да не подпомага влошаване на здравето им по един или друг начин – този не-сертификат, получен след мнооого грешки в собствената ми спортна, състезателна и обща здравословна кариера 🙂

Това са няколко важни точки относно самата мен като личност и спортист. Не искам да навлизам в много подробности, просто защото искам това, което правя и пиша да говори за мен повече, отколкото моите предишни постижения или сертификати. Ще се радвам ако получавам обратна връзка от вас за това дали съдържанието ви харесва и дали е от полза за развитието ви като спортисти и здрави хора като цяло!

Благодаря предварително на всички, които ще четете и надявам се ще намерите част от себе си и това, което търсите благодарение на някоя моя дума или физическа помощ!

П.П.: Избрала съм тази много любима снимка в поста с информацията за мен, просто защото олицетворява начина, по който се чувствам, когато постигна някаква желана цел или помогна на някого да я постигне! Освен това, енергията и магията на планината ми помогнаха да се възстановя от изкаран вирусен менингит през септември 2016-та и ме накараха да преосмисля приоритетите си и да насоча усилията си в това да помагам на хората да намерят себе си, точно както вярвам, беше нейния ефект в моя живот.

2 thoughts on “Коя съм аз :)

Add yours

 1. Знам ви от бебенце.После се изгубихме някъде в живота.Радвам се за вас-съвсем искрено.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: